Подари от времето си на недоносените бебета и техните семейства

Подари от времето си на недоносените бебета и техните семейства

Всяка година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира различни дейности в подкрепа на недоносените деца и техните семейства. За съжаление всеки път желанието ни е по-голямо от времето, с което разполагаме, за да се организираме и осъществим всичко, което сме намислили.

Ето защо Времето за нас е толкова безценно.

В следващите редове ще Ви разкажем какви са основните инициативи, за които търсим хора, разполагащи със свободно време и желание за подкрепа:

„Подари мъничко вълшебство“

От 2013 година „Подари мъничко вълшебство“ – традиционният ни Коледен базар, се превърна в наша „запазена марка“. Това е едно магично събитие, което събира в себе си огромен куп от емоции по няколко причини:

  1. Успяваме да съберем всичките си доброволци на едно място (а повярвай ни това не е никак лесно, защото ние сме из цялата страна).
  2. Събираме стотици ръчно изработени произведения на изкуството, на които намираме нов дом. Следователно се запознаваме с десетки прекрасни творци, готови да дарят частичка от себе си за недоносените деца.
  3. Запознаваме се и със стотици хора, даряващи финансови средства, чрез закупуването на тези произведения.
  4. Подкрепяме и помагаме на недоносените деца и техните семейства в цялата страна.. И това ни е най-голямата награда, която получаваме 🙂

Освен „Подари мъничко вълшебство“, организираме и други базари, по повод различни празници и поводи (1 юни, 15 септември, 17 ноември и пр.). За нас обаче тези базари не биха били факт, ако не разполагаме с огромна доброволческа мрежа. Базарите ни не винаги са позиционирани в столицата, но си позволяваме да излизаме от нейните предели, само когато имаме доверен човек, който да поеме организирането на подобен тип събитие.

Ако смяташ, че ти можеш да бъдеш нашия „доверен човек“, който да: 

Координира организацията на такъв базар или да:

• Обслужва гостите на наш базар;
• Влага сърцето си за нашата кауза.

А ако се чудиш какво ти е необходимо?
• Да си сложиш най-голямата усмивка;
• Да си облечеш позитивното настроение;
• Да се забавляваш;
• Да си отговорен;
• Да разказваш с ентусиазъм на стотици хора за кампанията, каузата и как помагаме на най-малките.

Или защо да участваш?
• За да бъдеш част от голямото чудо за малките герои;
• За да натрупаш безценен опит в организирането и осъществяването на благотворително събитие;
• За да се заредиш с позитивна енергия за цяла година.

Ако това си Ти – нашият доброволец – „доверен човек“, пиши ни ТУК.

Опаковай подаръци за недоносените деца и техните семейства

Всяка година Фондацията изпраща подаръци до недоносените бебета, които се намират в неонатологични отделения. Основните празници, за които имаме подобна кампания са: Първи март, 17-ти ноември – „Световен ден на недоносените деца“ и Коледа. Разбира се, това не изключва и други инициативи през годината, в които също изпращаме разни подаръчета до бебетата и техните семейства.

Това обаче е една нелека задача за нашия екип, тъй като понякога броят на подаръците, които имат нужда от опаковане, надвишава 1000.

Участвай в наши благотворителни събития

Ежегодно организираме и редица събития, някои на открито, други в Център за детско развитие „Малки чудеса“ или на гости, на наши партньори. По време на тези събития отново имаме нужда от човек, разполагащ със свободно време, златно сърце и добро настроение.

Ако смяташ, че ти би имал времето да се заемеш с някоя от тези задачи, за нас ще бъде истинско удоволствие да те приемем в нашето семейство. Пиши ни ТУК, за да разбереш какви са предстоящите активности, в които можеш да се включиш.