Включи се в кампанията ни „Мартенички за малките герои“

Включи се в кампанията ни „Мартенички за малките герои“

За пета година, Фондация „Нашите недоносени деца“, организира своята първомартенска кампания в подкрепа на семействата на най-малките герои, а именно недоносените бебета, които ще посрещнат Баба Марта за първи път, но не у дома, а в някое от неонатологичните отделения в страната.

За родителите, чиито бебета са се родили преждевременно, първите месеци на очакване са трудни – децата им имат нужда от по-специални грижи, често са поставени в кувьоз и прекарват дните си в неонатологични отделения под непрекъснатите грижи на медицински персонал.

Помогни ни да вдъхнем кураж на тези семейства с един малък жест – мартеничка с послание за бързо прибиране у дома. През 2023 г., с помощта на доброволци, бяха изработени цели 3 255 двуцветни символи на здраве, а освен на близките на малките герои, те донесоха радост и на медицинските работници, които денонощно обгрижват най-големите герои – Нашите недоносени деца.

Включи се сега!

Ако и ти искаш да изработиш мартенички за недоносените бебета, трябва да имаш само сръчни ръце, малко материали за работа и въображение. Условията за мартеничките са само няколко, но и много важни:

  • да се закачат като Пижо и Пенда (не гривнички);
  • да са с размер не по-голям от 4-5 см.
  • не се притеснявайте за опаковката, ние ще се погрижим за това;
  • ако ви е трудно да ги сътворите сами, може да изпратите и купени, но трябва да отбележите, че не са ръчно изработени.

Фондация „Нашите недоносени деца“ ще прикрепи към тях картички с послание към семействата и бебето, ще добави името на доброволеца и ще изпрати мартенички до повече от 30 неонатологични отделения в цялата страна.

Ако в рамките на кампанията се съберат повече мартенички, отколкото са семействата в болниците, допълнителните бройки ще бъдат обявени за благотворителна продажба в подкрепа на работата на фондацията, в нашия благотворителен онлайн магазин.

Кампанията е активна от началото на месец януари до 19 февруари.

Може да изпратиш мартеничките по куриер за твоя сметка до адреса на фондацията или да ги занесеш на място в Център за детско развитие „Малки чудеса“ в София –  ул. „Майор Димитър Думбалаков“ №38, ет. 4 и 5.

Ако желаеш да се включиш, не се колебай да се свържеш с нас!
Пиши ни тук!