Моя малък принц

Моя малък принц

В коя гестационна седмица се роди Вашето бебе? : 27
С какви размери се роди Вашето бебе? : 950гр 35см
Колко време престоя Вашето бебе в болница? : 78 дни
Каква беше причината за преждевременното раждане? : Инфекция в матката
В коя болница родихте Вашето бебе? : МБАЛ Русе
На каква възраст е в момента Вашето бебе? : 2месеца и 23 дни
Бебето Ви има ли някакви усложнения в следствие на своята недоносеност? : Леко разширени мозъчни стомахчета
Какво е Вашето послание към останалите родители на недоносени деца? : Да не се страхуват и да даряват децата си с цялата любов, на която сс способни.
Какво смятате, че трябва да се промени в българските болници и неонатологична грижа? : В Русе има условия майката да е в болницата и да дава кърма всеки ден, а когато извадят бебето на легло да го кърми и храни самата тя – нека да бъде така във всеки български град.

Бях щастливо бременна, без повръщане и проблеми до януари 2013г. На 25.1 към 17ч ми изтекоха водите както си почивах в нас. Отидох до АГ, направиха записи на тоновете на бебето-бяха добри и ме включиха на системи за задържане, поставиха първата инжекция за дробчетата на бебето. Забранено ми беше да ставам и се надявах да успея да го задържа колкото се може повече. Но на 27.1 сутринта тоновете на бебето не бяха много добри и решиха да го извадят със секцио след 2 часа. Аз поисках подлога и тогава майка забеляза нещо да се подава, беше пъпната връв – не чакаха 2 часа, извадиха го веднага- 950 гр, 35см малко червено човеченце. Видях го на другата сутрин, набоден със системи и интубиран. Със всеки изминал ден Давид растеше и се бореше с всички апарати, имаше мн добра двигателна активност. Аз се цедях и събирах всяка капка кърма, това осмисляше дните ми, посещавах го 3пъти седмично, после се цедих на всяко посещение и така детето ми макар и рядко се хранеше с кърма. На 15.04 след 78 дни ние се прибрахме в къщи – сега сучем, спим и растем. Моят малък принц е много силно и борбено дете /вадеше си сондата за хранене и се обръщаше сам в кувьоза/, което ще получи цялото ми внимание и любов, за да стане голям и силен мъж.