Терапевтични услуги за деца с трудности в развитието

Терапевтични услуги за деца с трудности в развитието

Център за детско развитие „Малки чудеса“ е нашата сбъдната мечта и най-амбициозният ни проект до момента. С него се стараем да задълбочим подкрепата, която предоставяме, и да разширим спектъра на услугите в помощ на семействата.

Семейният център е модерно оборудван и разполага с два етажа, в които се провеждат консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, ерготерапевт, консултанти по кърмене, хранителен терапевт, социален педагог. Родителите и децата имат възможност да посещават психотерапевтични групи. Редовно се провеждат и различни други групови занимания: арт-ателиета, групи за игра, музикални занимания, лекции на теми, засягащи отглеждането на недоносените деца, училище за родители.

collage

Услугите и специалистите на семейния център подкрепят родителите в проследяването, превенцията, ранното откриване и ранната интервенция при състояния като:

Всички те могат да бъдат предотвратени или влиянието им върху детето да бъде драстично редуцирано, ако бъдат своевременно открити и адресирани. Част от услугите на Център „Малки чудеса“ са:

Целта ни е да създадем общност и пространство, в които и родителите, и децата да се чувстват защитени, а техните специфични потребности и страхове да бъдат посрещнати с разбиране. С пълната дейност на Център „Малки чудеса“ можете да се запознаете тук.

Ако желаете да запишете час със специалист от Център „Малки чудеса“
не се колебай да се свържете с нас!